Kaland Bihar megyében

Deși este un sport relativ nou, alergarea montană câștigă tot mai mulți adepți și în România, fiind un sport care îți testează limitele, constituie o mare provocare și oferă, în schimb, peisaje spectaculoase.

În cadrul Federației Române de Atletism, alergarea montană este una dintre discipline, România participând inclusiv la Campionatele Mondiale. În 2019, România a avut chiar o campioană mondială la alergare montană de distanță lungă.

Bihorul se poate mândri cu prima rețea de trasee de alergare montană amenajate și marcate în teren.

În prima etapă au fost realizate 5 trase în masivul Pădurea Craiului, cu diferite grade de dificultate, localizate în Defileul Crișului Repede și în Valea Roșiei. Traseul Văii, traseul Colinelor, traseul Mișidului, traseul Pojorâta și traseul Devențului, vă poartă pe platouri carstice sau prin văi adânci, pe drumuri de pământ, macadam sau simple poteci, excelente pentru alergare montană. Indiferent că sunteți sportivi cu experiență sau începători, cu siguranță veți găsi traseul potrivit nivelului vostru de pregătire.

Mesebeli táj

În a doua etapă, au fost amenjate încă 10 trase dedicate alergării sportive, 3 în zona Vârtop, 3 în zona Stâna de Vale și 4 în zona Remeți. Acestea sunt dedicate atât începătorilor, cât şi celor avansaţi și oferă şansa de a face sport în cele mai frumoase locuri ale judeţului, traseele fiind proiectate asftel încât șă permită vizitarea unor obiective naturale importante din Bihor.

Traseele de alergare montană sunt sunt marcate în teren cu plăcuţe desenate cu silueta unui alergător, colorată în funcţie de nivelul de dificultate al traseului: galben – pentru începători, verde şi albastru – nivel mediu şi roşu – pentru avansaţi.

Látnivalók, amelyek ezt az élményt kínálják

Útvonalak, amelyek ezt az élményt kínálják

Képgaléria