Trasee educaționale și recreative transfrontaliere
Propunerile de față îmbină elementele de atractivitate ale celor două județe în zece trasee educative și recreative ce pot fi folosite ca bază de pornire pentru organizarea de excursii și vizite. Aceste rute aduc la un loc atracții diverse oferind celor interesați de călătorii sau organizatorilor de excursii din domeniul educațional, informații despre câteva dintre resursele turistice naturale și culturale de interes din arealul transfrontalier Bihor – Hajdú-Bihar.
Județul Bihor
Județul Bihor își încântă vizitatorii cu frumusețile naturale, cu arhitectura de excepție, cu orașele și satele animate de oameni primitori.
Datorită munților pitorești, fragmentați de văi cu sectoare de chei și defilee sălbatice, a izvoarelor termale și a câmpiilor străbătute de râuri meandrate, Bihorul este destinația turistică perfectă pentru o vacanță activă.
Bisericile de lemn, mărturii ale creației populare românești, întregesc împreună cu grădinile publice și clădirile de patrimoniu din Oradea, atmosfera relaxantă.
Locurile încărcate de legendele și trăirile oamenilor, mâncărurile, tradițiile și meșteșugurile, oferă turiștilor care străbat Bihorul, experiențe de poveste.
Județul Hajdú Bihar
Județul Hajdú Bihar folosește foarte bine potențialul extraordinar al apelor geotermale. Această resursă a devenit principala atracție turistică a zonei, stațiunea Hajdúszoboszló fiind renumită la nivel internațional pentru resursele și infrastructura existentă aici.
Județul oferă experiențe spectaculoase și celor care preferă turismul activ. Herghelia din Máta (Mátai Lovasfalu) este o bijuterie a turismului ecvestru. Cei care iubesc drumețiile pot vizita Erdőspuszták, Hármashegy și Lacul Vekeri lângă Debrețin sau pot explora potecile tematice din Parcul Național Hortobágy.
Clădirile monument, muzeele și edificiile religioase, precum și numeroase alte elemente de patrimoniu cultural completează întreaga experiență, satisfăcând exigențele oricărui pasionat de călătorii.