Drumeție în Bihor

Cu o zonă montană de excepție, Bihorul oferă experiențe unice pentru cei care se aventurează pe munte. Având o rețea densă de trasee turistice omologate, bine amenajate și întreținute care vă facilitează accesul la numeroasele obiective turistice din zonă și o serie de poteci tematice, oferta este pentru toate gusturile și acoperă toate gradele de dificultate.

Grupate în cele patru masive montane din județ, traseele turistice sunt amenajate, marcate și întreținute direct de Serviciul Salvamont-Salvaspeo Bihor sau sub directa îndrumare și supraveghere a acestuia. În principala zonă turistică montană din județ, Munții Bihor-Vlădeasa, rețeaua de trasee turistice a fost resistematizată începând cu anul 2005, de atunci fiind amenajate și omologate noi trasee.

În masivul Pădurea Craiului există 16 trasee turistice marcate, grupate astfel: în zona Defileul Crișului Repede sunt 8 trasee, în zona Lacul Leșu – 3 trasee, În zona Roșia – 4 trasee și în zona Bulz un traseu.

În Munții Bihor traseele au fost amenajate în zona Criștior-Băița – 5 trasee, în zona stațiunii Stâna de Vale sunt 11 trasee iar în zona Turistică Padiș-Vârtop sunt 26 de trasee.

În masivul Codru-Moma sunt amenajate două trasee omologate, unul în zona Borz-Pacău și unul în zona Izbuc-Cărpinet iar în Munții Plopiș sunt două trasee amenajate.

Trasee de drumeție diverse

Traseele au diverse grade de dificultate, unele cu recomandări sezoniere sau în funcție de starea vremii, de aceea vă rugăm să vă informați temeinic înainte de a vă programa fiecare ieșire pe munte. În caz de urgență, apelați numărul unic de urgență 112 sau 0725826668 (0Salvamont) – Dispecerat Alarmare Salvamont România.

Pentru siguranța voastră în munți se recomandă instalarea pe telefonul mobil a aplicației ”Apel 112” dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale sau aplicația ”Salvamont”, aplicația oficială a Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, realizată în parteneriat cu Vodafone România.

Obiective care vă oferă experiența de drumeție

  • Toate locatiile
  • Defileul Crișului Repede
  • Pădurea Craiului
  • Platoul carstic Padiș
  • Satul de vacanță Vârtop
  • Valea Iadului
  • Valea Roșia

Trasee pentru drumeție

Galerie foto