Satul de vacanță Vârtop

Vârtopul este destinația ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă, turiștii beneficiind de serviciile uneia dintre cele mai bune infrastructuri din arealul Munților Apuseni.

Apusenii fascinează și încântă pe oricine caută să-i descopere. Peisajul magic, de poveste, îi  îndeamnă pe cei care ajung pentru prima dată aici să revină iar și iar… o chemare ritualică a naturii, o invitație la noi descoperiri, la noi aventuri, la relaxare. În angrenajul acestui pitoresc peisaj, Vârtopul are partea sa de farmec.
Vă invităm să-i descoperiți frumusețea, indiferent de anotimp!

Activităti în natură pentru întreaga familie

Satul de vacanță Vârtop este situat în inima Munților Bihor, la 1150 m altitudine, la granița dintre județele Bihor și Alba, pe drumul național DN75. Datorită valorii științifice și turistice a unor  elemente ale cadrului natural, Vârtopul a fost inclus în Parcul Natural Apuseni, formând limita sudică a acestuia.

Dezvoltarea turismului în acest areal a început după anul 2000, în prezent existând peste 20 de baze de cazare (hoteluri, pensiuni, vile, cabane) și aproximativ 50 de case de vacanță. Pentru   siguranța și buna informare a turiștilor există o bază Salvamont. Toți cei care doresc să se inițieze în arta sporturilor de iarnă (schi & snowboard) au la dispoziție o largă ofertă a școlilor de schi, cu  peste 40 de monitori.

Cei care aleg să viziteze Vârtopul pot avea parte atât de liniştea oferită de natură, cât şi de multă  distracție și adrenalină. Turiștii pot practica diverse activități recreative: drumeții montane, mountainbike, schi de pârtie, schi de tură, via ferrata, escaladă și rapel, speoturism specializat.
Există 3 pârtii de schi; două sunt dotate cu teleschi și una, cu telescaun modern, cu patru locuri. Cea mai populată este pârtia Piatra Grăitoare, cu o lungime de 1880 metri, cu grad de dificultate  mediu și dificil.

Pe traseele turistice amenajate, iubitorii de drumeție montană pot vizita atracțiile turistice din Vârtop și pe cele din imediata vecinătate, precum: Groapa Ruginoasă (unul dintre cele mai spectaculoase fenomene geologice din ţară), vârful Cucurbăta Mare – 1849 m (cel mai înalt din Munții Apuseni), vârful Piatra Grăitoare – 1658 m, Cheile Galbenei (printre cele mai spectaculoase din Munții Apuseni), Cascada Vârciorog (cu o înălțime de 15 m) și Peștera Porțile Bihorului.

Iubitorii de aventură pot parcurge un traseu spectaculos de via-ferrata, amenajat pe abruptul  Pietrele Negre, sau pot opta pentru o tură montană cu bicicleta, cu trotineta sau cu mountain cart-ul, acestea din urmă fiind îndrăgite în special de copii.

După o zi petrecută în natură, turiștii pot participa la diverse programe de animație turistică organizate în interiorul bazelor de cazare sau pot dansa în restaurantele și cluburile din Vârtop. Indiferent de durata sejurului sau de modul în care vă organizați vacanța, individual, cu prietenii sau cu familia, satul de vacanță Vârtop răspunde tuturor gusturilor și așteptărilor oaspeților săi.

Atracții în Vârtop

Experiențe și servicii în Vârtop

Limitele satului de vacanță Vârtop

Ultimele articole

Satul de vacanță Vârtop în imagini