Traseul apelor termale

Itinerariul parcurs: Băile Felix – Băile 1 Mai – Oradea – Sarcău – Berettyóújfalu – Hajdúszoboszló –  Debrețin – Hajdúböszörmény

Descrierea generală a traseului

Este un traseu care străbate dealurile de vest ale județului Bihor și câmpia de est a județului vecin, Hajdu Bihar. Zonele sunt bogate în ape termale cu efect terapeutic iar obiectivele culturale din România și Ungaria propuse văcompletează călătoria.

Stațiunile Băile Felix și Băile 1

Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai dețin peste 20 de bazine de agrement și peste 8000 de locuri de cazare, iar bazele de relaxare și tratament modernizate recent sunt o atracție pe tot parcursul anului. Aquaparkul Nymphaea din Oradea, este locul unde distracția și relaxarea se îmbină perfect în cel mai mare, nou și modern complex acvatic din Transilvania.

Lacul cu Nuferi din Băile Felix

Lacul cu Nuferi din Băile Felix oferă o priveliște spectaculoasă în special în lunile iulie – august, perioadă în care plantele înfloresc. Lacul a fost populat cu câteva specii de pești exotici care pot supraviețui în apele termale.

Aquaparcul Nymphaea din Oradea

Aquaparcul Nymphaea din Oradea se întinde pe o suprafață de 7 hectare de verdeață, are 10 tobogane, 15 bazine de înot și relaxare, structuri de joacă speciale pentru copii, 6 saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport și restaurante.

Piața Unirii din Oradea

Piața Unirii din Oradea este centrul istoric și cultural al orașului. Deține mai multe obiective de arhitectură de importanță europeană. Printre acestea se numără clădirile recent renovate, Catedrala Romano Catolică Adormirea Maicii Domnului, Palatul Vulturul Negru, Sinagoga neologă Sion, Palatul și Turnul Primăriei Oradea.

Băile Sarcău

Băile Sarcău sunt situate la 39 de km de Oradea într-o zonă naturală, unde micile podgorii de viță de vie împodobesc peisajul rural. Apa termală din cele trei bazine împreună cu facilitățile de agrement din zonă, precum cramele cu vin sau pădurile de foioase, sunt câteva motive pentru care merită să vizitezi zona. Tot aici este situat și Complexul Adorianis care deține o bază de tratament cu o piscină interioară cu apă termală, și un centru SPA.

Complexul termal din Hajdúszoboszló

Complexul termal din Hajdúszoboszló se întinde pe o suprafață de 30 de hectare. Oaspeții parcului pot alege dintre 13 piscine, iar în Aquaparc se pot delecta în alte 15 bazine dotate cu diferite mecanisme acvatice de relaxare și petrecere a timpului liber.

Complexul Aquaticum din Debrețin

Complexul Aquaticum din Debrețin deține numeroase piscine, 12 tobogane din care 7 sunt pentru adolescenți și adulți iar restul pentru cei mici. Vegetația existentă în interiorul parcului este un mare plus, palmierii și plantele agățătoare care cresc acolo îți dându-ți senzația de zonă mediteraneană. Parcul este situat în rezervația naturală Pădurea Mare din Debrețin.

Muzeul satului „Bődi István”

Muzeul satului „Bődi István” din Hosszúpályi a fost înfiinţat în anul 1986. Casa în care funcționează muzeul a fost construită în 1880 şi are trei încăperi. În camera mare şi în pridvor găsim aranjamente originale, iar în camera mică se află o expoziţie de istorie locală. Lângă casă mai există o cămară şi un grajd, unde sunt expuse obiecte gospodărești.

Comoara de bronz din Hajdúböszörmény

Obiectele de patrimoniu arheologic datează din epoca bronzului târziu, și au fost descoperite în 1858, lângă movila Csege de la granița sudică a localității Hajdúböszörmény.

Ştrandul şi Băile Termale „Bocskai”

Ştrandul şi Băile Termale „Bocskai” se întind pe o suprafață de peste 10 hectare, au 7 bazine cu apă termală și diferite instalații de agrement pentru copii. Oferta de servicii terapeutice include băi cu bioxid de carbon, tratamente cu nămol, fizioterapie, băi la cadă în apă termală, masaj medical, masaj subacvatic cu jet de apă.