Câmpia Crișurilor și farmecul său

Cele mai populare areale turistice din Câmpia Crișurilor, de pe teritoriul județului Bihor sunt:  municipiul Salonta, localitatea Mădăras, Parcul Natural Cefa, stațiunea balneoclimatică Tinca și  Pădurea Rădvani.

Câmpia Crișurilor, din limitele județului Bihor, concentrează în perimetrul său atracțiituristice diverse care oferă posibilități multiple de agrement: vizitarea unor muzee și colecții publice, a unor clădiri cu valoare cultural-istorică, vizitarea unor arii protejate, practicarea unor activități sportive (pescuitul de agrement), relaxarea în cadrul unei stațiuni balenoclimatice, experimentarea gastronomiei locale etc.

Locuri încărcate de povești

Municipiul Salonta se află în sud-estul județului Bihor, la 39 km de Oradea, lângă frontiera cu Ungaria. Simbolul municipiului Salonta  este Turnul Ciunt, care este parte a cetății de odinioară. Construcția a fost restaurată și găzduiește primul muzeu literar din România – Muzeul Memorial “Arany János”.

Oaspeții Salontei pot vizita și alte atracții turistice de importanță cultural-istorică: Muzeul Țăranului Român, Palatul “Arany János” care adăpostește biblioteca orășenească “Teodor Neș” și o galerie de artă, precum și clădirea primăriei.

La 3 km distanţă de orașul Salonta, puteți descoperi localitatea Mădăras, cunoscută atât pentru calitatea apelor termale, cât și pentru bucătăria locală. Ștrandul termal din Mădăras este una din atracțiile locale.

La 37 km de Oradea și la 25 km de Salonta, pe malul drept al Crișului Negru, se află stațiunea balneoclimatică Tinca. Dacă vă aflați în Tinca, vă invităm să vizitați două obiective turistice  importante: biserica de lemn cu hramul ,,Sfântul Nicolae” și Stejarul Spânzuraților, vechi de 300 de ani.

Turiștii care vizitează municipiul Salonta sau Mădărasul pot descoperi și alte atracții turistice situate în vecinătate, precum:

Parcul Natural Cefa – o arie protejată care adăpostește o varietate excepțională despecii avifaunistice, comparabilă cu cea din Delta Dunării. Pe teritoriul parcului se află
rezervaţia naturală „Colonia de păsări de la Pădurea Rădvani”;

Parcul Natural Cefa – punct de observatie de unde poti descoperi și admira lumea păsărilor.

Donjonul de la Cheresig (monument istoric) – unul din cele trei turnuri de apărare al unei cetăți medievale, singurul conservat, în jurul căruia se țes povești și legende captivante.

Atracții în Câmpia Crișurilor

Experiențe și servicii în Câmpia Crișurilor

Câmpia Crișurilor - Limite