Stațiunea Băile Felix și 1 Mai
Staţiunea Băile Felix este cea mai mare și cea mai faimoasă stațiune balneară cu sezon permanent din România și, totodata, una recunoscută pe plan internațional. Amplasată într-un cadru natural pitoresc, Staţiunea Băile Felix este renumită, în primul rând, pentru calitatea apelor termale, dar și pentru bioclimatul sedativ, de cruţare, cu efecte benefice asupra organismului.
Stațiunea balneoclimatică Băile Felix se află la aproximativ 9 km de municipiul Oradea, iar Staţiunea 1 Mai este situată la 2 km de Băile Felix şi la 4 km de Oradea.
Stațiuni balneare
Stațiunea Băile Felix
Apele termale de aici sunt unice în lume, fiind cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. În
bazele de tratament și în centrele Spa & Wellness din cadrul stațiunii, factorii naturali de cură se utilizează în asociere cu factorii curativi artificiali.
Stațiunea Băile Felix oferă posibilități multiple de agrement: băi și relaxare în piscine și ștranduri, distracție în aqua parcuri, cură de teren în pădurea de lângă stațiune, echitație, zborul cu parapanta pe Dealul Șomleu, seri culturale – distractive în cluburi și restaurante, în esență – o stațiune modernă cu o ofertă complexă, care încearcă să satisfacă toate gusturile. Aici, se află singurul complex balnear de cinci stele din România, iar pista de alergare în pădurea stațiunii a fost și este utilizată de cei mai cunoscuți sportivi români.
Statiunea Băile 1 Mai
Efectul terapeutic al apelor minerale de aici au fost descoperite cu foarte mulţi ani în urmă.
Băile 1 Mai s-au numit: Baile Sfintului Ladislau, Baile Haieului si apoi Baile Episcopesti, în 1374 fiind in proprietatea Episcopiei romano-catolice din Oradea. Primele tratamente s-au făcut prin aplicarea nămolului scos de pe fundul albiei pârâului Peta pe partea dureroasă a corpului. Efectul de vindecare era evident.
Primele baze de tratament s-au construit în anii 1950-1960. În anii 1978 s-a dezvoltat mai mult staţiunea, s-a construit şi Ştrandul Venus.
Varietatea de ape minerale termale cu debit ridicat constituie principalul factor terapeutic al zonei. Apele bicarbonatate, sulfatate, calcice, oligominerale sunt indicate pentru tratarea unei game largi de afecţiuni.
La Băile 1 Mai există mai multe puncte de atracţie dintre care bazine de tratament cu apă termală la 32 grade Celsius, Strandul cu valuri, bazin olimpic, plante şi păsări călătoare exotice.
Atracții turistice în Stațiunea Băile Felix și 1 Mai
Experiențe și servicii în Stațiunea Băile Felix și 1 Mai
Limitele Stațiunii Băile Felix și 1 Mai
Ultimele articole
Stațiunea Băile Felix și 1 Mai în imagini